cserepkalyhaatrakas.com

Cserépkályha kivitelezéséről és kiépítéséről nagy általánosságban annyi elmondható, hogy a tartóssága attól fog függeni, hogy milyen alapanyagokból szeretnénk felépíteni, vagyis mennyi pénzt áldoz Ön erre a célra. Lehet cserépkályhákat építeni 5 évre, de akár 15-20 évre is! Ami nagyon fontos, hogy a kivitelezői nyilatkozatot minden esetben kérjék el az építtetőtől, hogy az elkövetkező években elérjék őt, ráadásul ez garancia is egyben.

Cserépkályha építése bármely évszakban kivitelezhető a lényeg, hogy ne legyen fagy a lakásban, pár hét alatt a beszerelést követően már teljes üzemmel működhet. Kivitelezésnél a legfontosabb a felhasznált anyagok minősége, a belső kialakítás, és a járatok méretezése. A minőségen történő spórolás nagyon könnyen mehet a kályha használatban tölthető éveinek a rovására. Pár év elteltével a cserépkályha a ráköltött összeget megtéríti, persze ez függ a felhasznált anyagok minőségétől is.

Egy átlagos cserépkályha samott szükséglete nagyjából 50.000 Ft.-ot tesz ki. És akkor erre jönnek rá még az egyéb anyagok mint pl.: cserép, agyag és homok, a tégla stb.

Cserépkályha átrakása és annak ára több tényezőtől is függhet. A kályha méretétől és állapotától, a szükséges pótlás mennyiségétől, a szállítás távolságától,de a szeméttelepre elszállítandó sitt mennyiségétől is. Egy átrakott kályha már 1-2 éven belül visszahozza az árát.

Cserépkályhák bontása anyagárban történik, amennyiben megfelelő állapotú a kályha és a bontási költség fedezi az értékét. Vannak olyan esetek, hogy a tulajdonosnak kell a csempe és csak bontást kér. Természetesen ez is megoldható. Abban az esetben, ha a cserépkályhát át kell rakni, esetleg más helyre kell szállítani a bontás ingyenes, ha mi építjük fel a kályhát. Amennyiben értékesíteni szeretné a kályhát abban is tudunk segíteni.

Amennyiben átutalással fizetne, akkor a munkálatokat csak azután tudjuk elkezdeni, miután beérkezett a számlánkra a befizetendő összeg!